Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit

09:37 Bonda Zahra 10 Comments

MASKER KUNYIT SEBAGAI FACIAL DI RUMAH

Assalamualaikum semua. Apa khabar?, sihat ka?. Lama dah tak bersiaran di blog ni kan.

Kita orang perempuan ni kan, selalu nak kulit kita nampak bersih, suci & murni ja dari sebarang cela di muka ni kan?. Senang cakap, kalau boleh nak flawless ja lah. Siap buat facial muka bagai setiap bulan. Eh, tu kalau orang yang berduit takpa lah kan. Kalau yang tak berduit macam aku ni, macam mana?, hihi.

Bila tak facial tu, muka nampak tak bermaya ja, kering. Lepas tu sibuk lah beli mask tu, mask ni lah dekat watsons, guardian. Dah pakai lepas tu buang, macam membazir ja kan?. Terfikir pulak aku nak berjimat zaman-zaman gawat ni. Aku nak buat mask sendiri ja, yang lebih alami, natural & jimat. Bahan-bahan tambahan dia pun mesti hangpa ada dekat rumah.

MASKER KUNYIT HERBAL AJAIB


Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Ni aku nak memperkenalkan dekat hangpa, Masker Kunyit Herbal Ajaib. Aku pakai & aku jual, haha.

Kunyit???. Ya lah kunyit, alah kunyit yang buat goreng ikan tu. Hah, tu lah bahan utama masker kunyit ni. Selain kunyit untuk kita goreng ikan, kunyit ni jugak banyak kebaikan dia yang lain untuk kulit muka kita.

Kunyit dapat menghaluskan, melembutkan  & melembapkan kulit. Selain tu, dapat menghilangkan jerawat & menghilangkan garisan di wajah. Aku dah cuba pakai dekat muka aku ni, wei hangpa best taw!!!. Lembut ja kulit muka lepas pakai. Jerawat pun kecut hangpa.

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Masker Kunyit Herbal Ajaib ni didatangkan  belum siap dibancuh. So, ni satu kelebihannya sebab hangpa boleh bancuh & mix dengan apa yang hangpa suka, contohnya tomato, yogurt, madu, minyak zaitun, lemon & banyak lagi yang sesuai. Ikut keserasian kulit muka hangpa. Masker kunyit ni boleh ja hangpa pakai setiap hari, lagi konsisten, lagi bagus.

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Campurkan ja dengan bahan apa yang hangpa suka. Masukkan air sikit ja. Jangan sampai cair taw, bagi dia kenyal-kenyal macam tu. Kalau cair sangat nanti tempek dekat muka takut meleleh kan, tak best!. Masa pakai tu kan rasa sejuk ja.

Masker Kunyit Melembapkan & Melembutkan Kulit, Masker Kunyit Sebagai Facial Di Rumah

Lepas tu tunggu lah sampai dia kering ya. Dalam 20-30 minit gitu ja. Sambil-sambil buat kerja rumah pun boleh pakai. Dah kering nanti tu, boleh lah kita basuh. Cuci bersih-bersih bagi tanggal semua & pastikan masa kita lap muka tu takda warna kuning dah ya, hihi. Kalau ada kuning lagi tu, maknanya tak bersih lah hangpa cuci tu. Nanti kan kita rasa lembut & lembap ja kulit muka kita tu.

Selamat mencuba taw hangpa. Kalau berminat dengan Masker Kunyit Herbal Ajaib ni, boleh lah contact aku ya. Senang ada masker kunyit ni tinggal bancuh ja, tak gaduh apa dah.

Untuk maklumat lanjut :

Whatsapp : 01116474996

You Might Also Like

10 comments:

  1. wow mmg ade research pun yg tumeric ni boleh mencerahkan wajah. antara yg mengamalkan ialah msyarakat india :D
    follow sini #173

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu awak.orang India dah lama dah amalkan kunyit ni.

      Delete
  2. Kunyit mmg terjebak.krbaikannya utk kulit.. best juga kan pakai masker kunyit

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak, fresh ja muka rasa.

      Delete
  3. Nampaknya kena belikan kpd isteri utk cuba la...

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, harus beli satu untuk isteri. confirm isteri makin sayang abg kie.

      baik inshaallah, saya menyusul nanti ya.

      Delete
  4. Wow. Sesuai utk remaja x?
    Minat ni :-)

    ReplyDelete
  5. Kunyit memg bagus utk kulit muka.akak tumbuk beras dgn kunyit buat masker

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak?. nanti try lah yg ni pulak kak. tak gaduh tumbuk dah, tinggal bancuh ja ha.

      Delete