Pengalaman Pertama Kali Beli Barang Online Shopee

13:01 Bonda Zahra 14 Comments

BELI BARANG ONLIE SHOPEE


Assalamualaikum semua. Apa khabar?. Harap semua sihat ya.

Aku memang tak pernah beli barang online ni macam dekat Lazada ka, 11street ja, Shopee ka, & lain-lain lah.
Shopping Bersama Shopee.

Tapi baru-baru ni, aku dah terjebak dengan Shopee. Baru-baru ni kan ada SALE gila-gila punya sempena Tahun Baharu Cina & Kempen Hari Gaji. Jadi apa lagi, aku pun serbu lah Shopee. Kebetulan dapat voucher pulak dari Shopee, sakan lah aku shopping, hihi.

Berpinar mata aku tengok senarai barang-barang yang tengah sale tu. Jenuh nak mencari barang apa yang nak dibeli sebab takda plan nak beli apa-apa pun. Dah pilih yang mana berkenan tu terus masuk bakul, hihi. Aku beli dari satu pembekal ja jadi takda lah kos shipping kan, & barangan yang aku beli RM30 keatas. Alhamdulillah berjaya untuk pembelian pertama menggunakan voucher Shopee. Yeah!, syabas buat diri sendiri, haha. Siapa nak taw barang apa yang aku beli tu?.

Shopping Bersama Shopee.

Shopping Bersama Shopee.

Shopping Bersama Shopee.

Ni ha, aku beli barang make up dari Maybeline. Banyak ja barang yang lagi menarik dari Maybeline ni, tapi kena cari harga yang padan dengan voucher aku lah kan. So, aku rasa yang ni ja yang aku perlukan, wah perlukan gitu!. Sebab aku ni bukannya pandai make up pun. Setakat nak tempek foundation & bedak, calit lipstik tu boleh lah.

Shopping Bersama Shopee.

Servis memang tip top ok hangpa. Barang cepat sampai. Kecuali barang yang datang dari China lambat sikit lah kan. Barang sampai elok, takda pecah apa. Cer hangpa teka tiga barang ni berapa?. RM49.25 sahaja!!!. Berbaloi kan?.

So, hangpa cepat-cepat lah install Shopee dalam handphone hangpa. Mudah, murah & cepat!!!.

You Might Also Like

14 comments:

  1. Memang berbaloi baloi tau shopping dekat Shopee nih.murah pun murah

    ReplyDelete
  2. Wah nampak cantik la kaler lipstick Tu. Bestnya beli online aje kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang minat kaler yg nude2 gitu.senang ja beli online.

      Delete
  3. yes
    seronok beli dekat shopee
    so far tak pernah mengecewakan lagi

    ReplyDelete
  4. Amboi sakan depa aih.. Orang minat la lipstick Acik tu, lawa warna dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, kan?. kaler nude ja tu.

      Delete
  5. Berbalio beli online..kalau pi kedai. Mau terlebih rm ke a byr..sebab semuanya nak beli hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan?,kalau p kedai, rambang mata lah.

      Delete
  6. Seronok shopeeing ye aina. Best semua barang2 tu kak ana tgk.

    ReplyDelete
  7. Xpernah beli brg d zalora ke, lazada ke, shopee ke.. Takuttttttt hihi.. Kang domoet koyak terukk

    ReplyDelete