Glow Gelenggang Membantu Merawat Masalah Kulit Secara Semulajadi

14:02 Bonda Zahra 10 Comments

GLOW GELENGGANG MEMBANTU MERAWATI KEGATALAN KULIT SECARA SEMULAJADI.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Assalamualaikum semua. Apa khabar?. Aku harap hangpa semua sihat belaka ya. Hari ni aku nak cerita pasal produk yang berasaskan daun gelenggang yang mampu merawat masalah kulit.

Hangpa pernah dengar tak pasal daun gelenggang?. Gelenggang ni adalah satu pokok yang bertindak sebagai anti bakteria & anti kulat. Gelenggang adalah satu pokok dalam keluarga Cassia. Pokok gelenggang ini adalah sejenis pokok renek yang mudah dijumpai dipinggir jalan & belukar. Pokok ini biasa mencapai ketinggian antara 6 hingga 25 kaki.

Ianya memiliki bunga berwarna kuning & dilitupi oleh penutup yang menyerupai lilin sebelum bunganya berkembang. Daunnya berbentuk seiras (bilateral) & berlawanan secara simetri, akan kucup pada waktu malam. Buahnya bersalut kulit seperti buah kekacang & bijinya kecil berbentuk bulat. Gelenggang merupakan pokok ubatan pada masa yang sama dalam sub-keluarga Caesalpinioideae.

GLOW GELENGGANG UNTUK RAWAT KULIT SENSETIF SUAMI.


Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Set Glow Gelenggang untuk membantu merawat kulit sensetif suami. Aku dengan Zahra pun pakai sekali taw, hihi. Memang sesuai untuk seisi keluarga guna.

Suami memang kulit sensetif dari kecil lagi. So, sejak berkahwin dengan aku ni, aku kalau boleh memang akan carikan produk yang berasaskan BAHAN SEMULAJADI yang selamat & bebas dari bahan-bahan kimia untuk dia. Bila aku diperkenalkan dengan Glow Gelenggang ni, aku takkan lepaskan peluang untuk mencuba. Mana taw berkesan bagi membantu mengurangkan kesan gatal kulit sensetif tu kan. Tak salah kita ikhtiar, betul tak?.

Set Glow Gelenggang ni ada dua barang iaitu Minyak Organik Herba Glow Gelenggang & Sabun Herba Glow Gelenggang.


MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG MENGANDUNGI HABBATUS SAUDA!.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG ni mengandungi habbatus sauda, minyak zaitun, minyak argan, susu kambing, & crystal menthol.

Minyak ni adalah minyak home made, takda bahan kimia merbahaya & jugak terdapat banyak positif feedback !. Untuk suami aku, aku pakaikan ja minyak organik herba ni. Minyak ni bukan untuk suami aku ja, kami sekeluarga pun pakai sekali jugak.

CARA PAKAI MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG HABBATUS SAUDA!.


Minyak organik herba ni sesuai untuk baby jugak taw. Dan ianya diyakini selamat. Rasa selesa ja bila pakai minyak organik herba ni. Cara nak pakai minyak organik herba ni pun mudah sangat :-

1. Buka botol MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG.
2. Picitkan 1x pump MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG.
3. Sapukan MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG ke tempat yang dikehendaki selepas mandi, 2 kali sehari.

Kalau untuk baby, sapukan MINYAK ORGANIK HERBA GLOW GELENGGANG ni pun dah cukup memadai untuk rawatan macam panau & ruam susu.

HARGA minyak organik herba 30ml - 1 botol RM47.

Cara simpan Minyak Organik Herba Glow Gelenggang , hendak lah disimpan di tempat yang kering & tidak panas. Untuk mengelakkan ketidakberkesanan minyak organik herba.

SABUN HERBA GLOW GELENGGANG.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Sabun Herba Glow Gelenggang ni wangi sangat taw hangpa, macam bau coco butter. Rasa macam nak makan ja, haha.  Sabun herba ni seelok-eloknya dipakai sebelum menggunakan Minyak Organik Herba Glow Gelenggang.

Oleh kerana sabun herba ni sesuai untuk kulit gatal-gatal, aku pun pakai buat cuci muka sebab muka aku ni macam mudah sikit ni naik jerawat gatal tu, hihi. Sedap ja pakai sabun herba ni, kulit muka rasa lembut & fresh.

CARA PAKAI SABUN HERBA GLOW GELENGGANG.


Cara pakai sabun herba ni mudah ja :-

1. Sabun herba ini pakai ketika mandi. Boleh dipakai di badan & muka jugak.
2. Basahkan tapak tangan dengan air.
3. Usapkan tangan tu ke sabun hingga rata & sapukan ke muka.
4. Bilas hingga bersih.

Lepas cuci, wah, rasa fresh & lembut ja muka. Hilang rasa gatal terus dekat muka ni, hihi. Selepas cuci muka dengan Sabun Herba Glow Gelenggang, baru lah aku sapukan muka aku dengan Minyak Organik Herba Glow Gelenggang.

Sabun herba ni sesuai untuk masalah gatal, eczema, bisul, kurap, panau, resdung, & kudis buta. 

Sabun ni tak perlu di potong-potong sebab ianya tak mudah cair, tak mudah putih & tak mudah lembik. Teksturnya bersifat skrub, sedap ja bila buat mandi & gosokkan di badan.

Untuk keberkesanan yang optimum, sabun herba ni hendak lah di pakai 2 kali sehari sebelum memakai minyak organik herba. Selepas sabun herba digunakan, hendak lah disimpan di tempat yang kering.

Harga sabun herba 50gm

1 ketul RM47
2 ketul RM70
4 ketul RM140 + free 1 ketul

Harga set sabun herba & minyak organik herba

1 set RM70
2 set RM140 + free 1 sabun herba
Free pos + free gift

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Berita baik untuk hangpa pembaca blog aku, hangpa boleh dapatkan DISKAUN RM10 bagi pembelian produk Glow Gelenggang dengan memasukkan KOD DISKAUN : ZAHRA10 semasa order.

PENGALAMAN PERIBADI MENGGUNAKAN PRODUK GLOW GELENGGANG.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Aku dah gunakan kedua-dua produk ni selama dua minggu. Mula-mula masa buka parcel ni, aku dah excited sebab aku terbau,  bau yang sangat wangi dari Sabun Herba Glow Gelenggang tu. Serious taw hangpa. Memang wangi sangat sabun tu. Bau wangi yang semulajadi. Bau lemak-lemak butter coco pun ada, bau lemak-lemak vanila pun ada.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Tu baru cerita pasal bau. Tentang tekstur sabun pulak, ada dua tekstur hangpa boleh rasa. Satu tekstur licin dibahagian depan sabun yang ada bentuk love & satu lagi tekstur skrub di bahagian belakang sabun.

Untuk sabun bertekstur licin, aku gunakan di bahagian yang mempunyai kesan-kesan luka kecil atau bahagian yang sensetif termasuk di muka supaya takda rasa sakit. Manakala bahagian sabun yang berskrub, aku sapu di bahagain yang kasar macam dekat siku & lutut.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Masa aku pakai sabun herba tu, aku dapat rasa kesan crystal menthol & minyak argan serta minyak zaitun yang ada dalam sabun tu di mana kulit rasa lebih lembut & lembap serta terasa berangin (cooling). Memang syok habis. Dah lah wangi, kulit rasa lebih lembut, licin, bersih & sihat.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Lepas dah mandi gunakan sabun herba tu, aku akan apply Minyak Organik Herba Glow Gelenggang pulak semasa kulit masih lagi basah. Minyak organik herba ni warna dia coklat kehitaman tapi bau dia wangi sama macam bau sabun herba tu. Hanya picit sikit & sapu rata di bahagian yang gatal tu. Nanti hangpa akan perasan kulit jadi lebih lembap.

Glow Gelengang produk berasaskan daun gelenggang

Macam kulit sensitif gatal yang suami  aku hadapi ni selalunya menyebabkan kulit menjadi kering & gatal. Tapi lepas aku sapu minyak organik herba ni pada suami, rasa gatal tu sangat berkurang sebab kesan minyak organik herba tu melembapkan kulit di bahagian yang gatal tu. Sebelum tidur pun aku akan wajib sapu minyak organik herba pada suami aku. Jadi tidur suami aku lebih selesa sebab dah tak perlu terjaga sebab rasa gatal.

Selama 2 minggu aku gunakan kedua-dua produk Glow Gelenggang ni aku rasa sangat puas hati. Dan alhamdulillah sangat serasi dengan kulit suami. Aku memang recommend dekat hangpa yang ada masalah kulit gatal, resdung atau kulit kering untuk cuba produk Glow Gelenggang ni. Kalau anak-anak hangpa mengalami masalah ruam susu pun sesuai guna minyak organik herba ni taw. Nak kesan yang optimum guna 2 kali sehari.

Untuk maklumat lanjut atau untuk menempah, hangpa boleh layari laman sesawang atau FB Page Glow Gelenggang seperti di bawah ni:

Laman Sesawang : Glow Gelenggang

FB Page : Glow Gelenggang

Whatsapp : 014-544 5951











You Might Also Like

10 comments:

  1. Bonde dah guna memang best dan serasi dengan Bonde sabun dan minyak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan Bonde?. Wangi pulak tu.

      Delete
  2. Kak ana dh pakai 2 minggu. Alhamdulillah gatal2 semakin berkurang. Boleh beli lagi nampaknya lps ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu k.ana. suami aina pakai pun berkesan gatal2 dia.

      Delete
  3. Memang best kan pakai Glow Gelenggang nie kan Acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A,ah kan k.da. best & wangi!.

      Delete
  4. Daun gelenggang susah sangat nak cari, dengan adanya produk glow gelenggang ni membantu mereka yang ada masalah kesihatan kulit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tak kak. Senang dgn adanya Glow Gelenggang ni.

      Delete
  5. Akak pakai memang besg.gatal gatal dan kesan melecet cepat hilang

    ReplyDelete