Banyakkan Susu Ibu Dengan MOMMA® Pregolact™

13:57 Bonda Zahra 0 Comments

MOMMA® PREGOLACT™, MILK BOOSTER BUAT IBU HAMIL & MENYUSU




Assalamualaikum semua. Kebanyakkan ibu-ibu sekarang ni kan terutama 'first time mother" banyak yang mengalami masalah dalam penyususan susu ibu ni. Antara yang selalu aku dengar dikalangan ibu-ibu baru bersalin ni ialah tentang susu badan yang sikit & semakin berkurang.

Penyusuan susu ibu ni bila kita sebut nampak mudah ja. Betui ka semudah tu?. Dah kalau mudah kenapa masih ramai ibu yang tak berjaya nak menyusukan anak depa?. Sama lah macam situasi aku dulu. Penyusuan susu ibu ni pun memerlukan ilmu taw. Penyusuan susu ibu memerlukan protien yang mencukupi bagi menambah susu ibu. So, kita kena lah mencari alternatif yang lain yang lebih mudah & jugak berkhasiat.

Aku sekarang  tengah berkenalan dengan MOMMA® Pregolact™. Mana lah taw nak merancang baby kedua pulak kan? Hihi. So, aku akan lebih bersedia. Berangan wei!!. Aku rasakan pengambilan milk booster adalah sangat penting bagi ibu menyusu sebab bila ibu sihat, penghasilan susu ibu pun bertambah & anak kita pun ceria.

Apa tu milk booster?. Milk booster adalah penambah susu badan. Rasangan yang terbaik  untuk meningkatkan production susu ibu secara semulajadi ialah baby kita iaitu dengan cara direct feed. Menyusu secara terus & kerap. Selain dari direct feed ni, kita boleh lah ambil makanan tambahan yang boleh kita percayai boleh menjadi milk booster pengeluaran susu ibu dengan jayanya.

Dekat bawah ni aku ada nak kongsikan dengan hangpa antara milk booster untuk ibu menyusu & ibu hamil yang aku dah research. Eceh, semangat research tu!, haha. So, bagi hangpa yang mengalami masalah penyusuan tu, insyaallah milk booster ni boleh membantu hangpa dengan sebaiknya.

Mesti ramai ja ibu-ibu dekat luar sana pening kan bila nak beli milk booster ni sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama milk booster ni di pasaran. Bila dah survey, study segala kelebihan & kekurangan, akhirnya tak jadi beli pulak sebab pening nak pilih yang mana satu boleh jadi milk booster yang terbaik. Aku pun selalu jadi macam ni taw bila nak beli apa-apa.

Bila dah betangguh tak jadi nak beli, susu badan mula lah drop. Ni memang sangat serious taw. Tambahan pulak bila kita dah stress nak pilih jenama yang mana satu, tu pun jadi salah satu faktor yang menyumbang kepada susu drop.

Di pasaran ada pelbagai jenis milk booster macam dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat & macam-macam lagi. Dalam entri ni aku nak kongsikan satu jenama yang sangat top dikalangan ibu-ibu menyusu iaitu jenama MOMMA® Pregolact™.

BACA INI DAHULU SEBELUM BELI MOMMA® PREGOLACT™



MOMMA® Pregolact™ ni adalah produk susu bernutrisi yang boleh membantu ibu yang hamil & menyusu untuk kekal sihat & cergas. Ia jugak dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak di dalam kandungan atau anak yang disusukan. MOMMA® Pregolact™ jugak dapat meningkatkan & memekatkan susu ibu. Produk ni merupakan milk booster paling dipercayai ibu menyusu di Malaysia.

Selain tu MOMMA® Pregolact™ adalah produk susu yang diformulasi dengan Activ-4 Plus  & dikhaskan untuk ibu hamil & menyusu yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan otak bayi yang baik & meningkatkan kuantiti & kepekatan susu badan.


Aspek-aspek ini penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri & ibu :

✔Cantik - Membantu menghalus , melicinkan & mencantikkan kulit ibu & bayi.

✔Sihat - Membantu memberi kesihatan yang baik & merawat stress.

✔Bertenaga - Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.

✔Bijak - Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi.

✔Milk Booster - Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang.

KELEBIHAN MOMMA® PREGOLACT™


☑Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk boster).

☑Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang & tidur lena).

☑Mencantik & menghaluskan kulit ibu & bayi.

☑Memberi tenga kepada ibu.

☑Baik untuk perkembangan otak bayi.

☑Meningkatkan kesihatan ibu & mengurangkan stress.

CIRI-CIRI MOMMA® PREGOLACT™




✔Puremilik

✔Tiada gula

✔Tiada krimer

✔Rendah lemak

✔Bahan-bahan semulajadi

✔Penggunaan untuk 30 kali (1 bulan)

✔Ada sijil HALAL Jakim & lulus KKM

✔Produk tambah susu paling dipercayai ibu menyusu di Malaysia.

MOMMA® Pregolact™ diperbuat daripada formulasi rahsia & terkini daripada campuran 12 bahan semulajadi termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu & bayi. 5 dari 12 bahan semulajadi yang digunakan telah terbukti berkesan dapat membantu meningkatkan kuantiti & menambah kepekatan susu ibu.

Kesan semulajadi akan dapat kita rasakan jika diamalkan berterusan selama 7 hari. Selain diperkaya dengan pelbagai nutrisi MOMMA® Pregolact™ jugak mempunyai rasa susu coklat yang sedap & tak berbau hamis.

KHASIAT MOMMA® PREGOLACT™ BUAT IBU HAMIL & MENYUSU


☑Menaikkan HB.

☑Kurang alahan (morning sickness).

☑Menghilangkan rasa letih, lesu & penat.

☑Meningkatkan perkembangan otak.

☑Mengelakkan sakit pinggang & kejang kaki.

☑Merawat stress.

☑Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur.

☑Meningkatkan imunisasi badan.

☑Penggalak susu ibu (milk booster).

☑Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema.

☑Mengurangkan risiko demam kuning.

☑Tenaga ekspress buat ibu yang selalu kepenatan.

☑Kulit ibu & bayi menjadi cantik & halus.

☑Anak cerdas & bijak.

Ok, tunggu dulu!. Sebelum tu jom kita tengok apa kata ibu yang pernah guna MOMMA® Pregolact™ ni. Macam mana ibu-ibu ni dah jatuh cinta & mendapat kesan yang sangat positif selepas menggunakan supplement ni.

TESTIMONI MOMMA® PREGOLACT™

Testimoni Momma Pregolact,milk booster buat ibu hamil & menyusu

Testimoni Momma Pregolact,milk booster buat ibu hamil & menyusu

Testimoni Momma Pregolact,milk booster buat ibu hamil & menyusu

Testimoni Momma Pregolact,milk booster buat ibu hamil & menyusu

Testimoni Momma Pregolact,milk booster buat ibu hamil & menyusu

Untuk tengok lebih banyak testimoni hangpa boleh layari Testimonial Momma Pregolact : Susu Pilihan Ibu Hamil & Menyusu

DEKAT MANA NAK DAPATKAN MOMMA® PREGOLACT™ NI?


Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ ni hangpa boleh terus layari Facebook & Website MOMMA:

Facebook : Momma Club


Atau hangpa boleh terus walk in ke kedai beralamat :

MOMMA Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

 Hotline tempahan : 016-92306968 / 016-924 6962

Google Map / Waze : Momma Club

Insyaallah aku doakan kejayaan hangpa & aku jugak dalam perjalanan penyusuan ibu ni. Kongsikan kebahagiaan, kongsikan kebaikan. Happy Breastfeeding Mommies!!.


You Might Also Like

0 Pengomen: