Hujung Minggu Berjogging

17:03 Bonda Zahra 0 Comments

Aktiviti Hujung Minggu, Jogging

Assalamualaikum semua.

Dah lama rasanya aku tak p jogging. Dekat setahun dah. Memang rasa macam tak sihat ja tak bersenam ni kan?. Tu yang badan ni makin naik ja, haha. Berat tak nak turun-turun, ishh!. Tak best betul lah.
Aktiviti hujung minggu, jogging
Pagi semalam dngan semangat & keazaman yang tinggi, aku p jugak jogging. Dekat ja dengan rumah aku. Dekat jalan baru, dekat dengan rumah Mak Ayah mertua aku. Jalan tu lengang sikit ha. Pagi-pagi ni memang selalu orang datang jogging dekat sini. So, pagi semalam aku p dengan anak-anak saudara perempuan aku, Kak Tina, Kak Khaty & Zahra pun ikut taw.
Aktiviti hujung minggu, jogging

Aktiviti hujung minggu, jogging

Aktiviti hujung minggu, jongging
Rasa macam nak tercabut kaki ni masa aku jogging semalam. Ada lah lebih kurang 2km aku jogging, haha. Buat stretching lebih-lebih sikit sebab dah lama tak renggangkan badan ni. Dah keras semacam ja. Lepas jogging dengan stretching, baru lah rasa badan ni fresh & ringan sikit.

Kena buat sikit-sikit sebab dah lama sangat tak bersenam kan. Kalau dah selalu buat, boleh lah jogging lebih sikit. Sebab jalan ni pun panjang lagi sebenarnya. View pun cantik sebab nampak semua bukit-bukit hijau dekat kampung ni. Udara pun segar ja pagi-pagi ni.

Hangpa minat bersenam tak? Kalau minat jum join aku jogging lagi weekend ni. Badan sihat, otak pun cergas!!, haha.

You Might Also Like

0 Pengomen: