Sambutan Hari Lahir Adik Asraf & Kak Tina

12:00 Bonda Zahra 0 Comments

Acara tradisi setiap tahun, sejak kami kecil sampai lah sekarang. Besday aku ni memang takda lah sambutan, tapi sambutan besday Mak Abah & adik beradik yang lain tetap ada, hihi.

Besday Mak & Abang Lan dekat-dekat dalam bulan Januari. So, memang dah jadi kebiasaan sambut serentak. Macam besday Adik Asraf  dengan Kak Tina jugak lah, sama dalam bulan Ogos. Dari sejak aku bekerja sampai lah dah beranak pinak ni memang setiap tahun depa akan potong kek sama-sama.

Balik pada niat asal aku tulis entri ni. Nak cerita pasal sambutan besday Adik Asraf & Kak Tina minggu lepas. Aku beli kek dekat Pekan Batu Kurau ni ja, Chocolate Indulgence *tapi macam tak indulgence ja, haha.

Tahun ni besday depa sambut di rumah sewa baru kami lah. Mula-mula plan asal nak makan petang dekat luar, tapi bila aku fikir balik since Zahra ni aktif sangat, susah pulak nak handle bila nak makan nanti. So, terpaksa cancel plan asal. Makan-makan dalam rumah ja & kami buat malam. Sebab malam semua orang free.

Kami start buat besday tu lepas maghrib pukul 8. Sampai lah pukul 10 malam. Menu macam biasa lah, favoirite aku Laksa!!. Besday orang lain, masakkan favourite aku, hihi. Teruk lah aku ni.

Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Budak Zahra tu paling seronok lah buat besday ni.Main-main sampai tak nak tidur. Tunggu Bonda dia naik angin baru lah nak masuk tidur, haha.

"Happy Birthday to Adik Asraf & Kak Tina. Semoga tahun ni lebih bermakna & diberkati Allah swt. InsyaAllah".

Gambar tak banyak aku dapat ambik. Yang tuan besdaynya tak nak bergambar. Hurm, leceh lah depa ni, hihi.



You Might Also Like

0 Pengomen: