Selamat Menyambut Ramdahan Al-Mubarak

13:12 Bonda Zahra 2 Comments


Kepada semua teman blog aku ucapkan selamat menyambut Ramadhan yang dah masuk hari ketiga hari ni.Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan jayanya.Dan hari ni pastinya akan lebih manis & bermakna sekiranya kita berada dekat dengan orang-orang tersayang.

Ok, cakap pasal bulan Ramadhan ni kan, buat aku tersenyum.Nak pulak bila teringat puasa di zaman budak-budak dulu.Mak selalu bagi semangat dekat aku untuk berpuasa penuh.Kalau tak silap, aku berjaya puasa penuh dalam darjah 3 @ 4.Aku pun lupa dah!.Memang best nak puasa masa tu kan sebab nanti dapat lah duit raya lebih, haha.Tu belum lagi cerita pasal shopping raya, memang seronok lah sakan duk pilih baju raya, kasut raya.Tapi ada jugak masanya aku duk masam muka sebab aku nak kasut lain, Mak pulak tak berkenan kasut tu!.Hurm, macam-macam lah!.

Sekarang, sejak dah berkahwin baru tahun ni merasa berpuasa dengan suami tercinta.Seronok rasanya!.Weekend ja nak cepat-cepat balik Kedah nak berbuka dengan suami.Selalunya kalau balik tu aku beli ja dekat pasar ramadhan.Kalau dah ada dekat sana tu baru lah boleh masak kan.Waktu menunggu nak berbuka tu riuh sangat.Yang kita sibuk nak berbuka, yang Zahra pun sibuk nak kacau orang berbuka.Memang aku nak kena mengawal dia lah ha.Dah tu satu lagi dugaan ialah bersahur.Kalau nak diikutkan aku ni payah nak bersahur.Tapi sebab suami nak bangun sahur aku pun bangun lah nak prepare apa yang patut & temankan dia.

Tapi tak dinafikan sejak ada Zahra ni kami lagi seronok sambut puasa bersama.Sebenarnya lebih kepada nak sambut raya, sebab puasa dah jadi macam perkara biasa.Aku dah planning siap dah ni nak beli baju raya untuk Zahra, untuk suami.Bukannya apa, aku ni jenis malas sikit nak berebut bila dah bulan puasa ni.Nak pulak dengan cuaca sekarang ni.Memang seronok nak beli baju raya Zahra.Semuanya comel baju anak perempuan ni.Kekadang tu merancang nak beli 2-3 helai ja, alih-alih jadi sampai 4-5 helai pulak!.Haih, mau kopak aku.

You Might Also Like

2 comments:

  1. tak sabar kan nak shopping baju raya anak. rasa happy tgk dorang dapat baju cantik and baru. =) selamat menjalani ibadah puasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a,ah.kita xda pun xpa kan.tq mommy:)

      Delete