Berbuka Puasa Dekat Restoran Ayam Penyet

16:03 Bonda Zahra 2 Comments

Macam mana puasa tahun ni?Baru berpuasa hari ke 11, badan dah terasa sangat penat & macam nak pengsan pun ada.Macam puasa zaman tadika dulu, haha.Ok, balik pada cerita asal.Berbuka puasa dekat luar tahun 2016 ni agak menarik sebab Zahra pun dah nak masuk 2 tahun.Minggu lepas En.Suami ajak berbuka dekat luar.Kami pun p ke Restoran Ayam Penyet, Aman Sentral.
Bertolak pukul 5.30 dari rumah, jalan takda lah jam sangat.Yeah!!, kami dah sampai.Bila sampai sana, ramai ja yang dah reserved, nasib lah ada lebih satu meja free lagi Jum layan gambar.

Kami order semua yang 1 set, set nasi & air.Lebih cepat rasanya sebab dah nak masuk waktu berbuka.Haih, kenyang dah.Apa yang aku suka pasal Nasi Ayam Penyet ni, sambal yang sedap, ayam yang digoreng rangup, asam pedas yang mengancam(kecur air liur), air yang variety(naik berpinar mata nak memilihnya), staff yang penyabar(thank you guys).


Ni merupakan kali pertama lah kami datang ke sini.Lepas ni boleh datang lagi.Memang puas hati lah sebab semua makan pun licin, hihi.So, pada sesiapa yang nak cuba berbuka dekat Nasi Ayam Penyet ni, p lah.Memang disuggestkan.Aku promote free ja ni, haha.

You Might Also Like

2 comments:

  1. ish sedapnya ayam penyet. dapat nasi panas panas dengan ayam dia yg crunchy tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan sekali sekala pekena nasi ayam penyet;)

      Delete