Baca Ni Dulu Sebelum Beli MaMom Milk Booster

10:52 Bonda Zahra 1 Comments

Kebanyakkan ibu terutama "first time mother" mengalami banyak masalah dalam penyusuan susu ibu ni.Antara yang selalu aku dengar dikalangan ibu bersalin ni ialah tentang susu badan yang sikit & semakin berkurang.Penyusuan ibu ni bila kita sebut nampak mudah ja.Betui ka semudah tu?Dah kalau mudah kenapa masih ramai ibu yang tak berjaya nak menyusukan anak depa?sama lah macam aku situasi ni.

Penyusuan susu ibu ni pun memerlukan ilmu taw.Dulu masa aku mengandungkan Zahra, aku ada jugak membaca pasal kehamilan, penyusuan & juga penjagaan baby.Tapi bila dah bersalin, aku masih tak berjaya menyusukan Zahra secara direct selepas bersalin malah ditambah pulak dengan susu formula sebab susu aku yang tak cukup tu.Masa tu kan rasa sakit, sedih. stress, down & macam-macam lah lagi.Nasib baik tak meroyan ja ha, hihi.

Tapi, Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab aku ada suami yang amat memahami.Banyak bagi sokongan & tak bagi tekanan pada aku.Takda rezeki aku nak menyusukan Zahra.Apapun aku berharap untuk next baby aku akan lebih bersedia dengan segala kaedah & kemudahan yang ada sekarang.

Penyusuan ibu ni memerlukan protein yang mencukupi bagi menambah susu ibu.So, kita kena lah mencari alternatif lain yang lebih mudah & jugak berkhasiat.Aku sekarang tengah berkenalan dengan MaMom Milk Booster .Mana lah taw nak merancang baby kedua pulak ka, so aku akan lebih bersedia, hihi.Berangan!!.Aku rasakan pengambilan supplemen adalah sangat penting bagi ibu menyusu sebab bila ibu sihat, penghasilan susu ibu pun bertambah & anak kita pun ceria.

Dekat bawah ni aku nak kongsikan antara supplemen ibu menyusu yang aku dah research.Eceh, research hang!!, haha.So, bagi sesiapa yang mengalami masalah penyusuan tu, insyaAllah supplemen ni boleh membantu hangpa sebaiknya.

Jenama Milk Booster Pilihan.


Mesti ramai ja ibu-ibu dekat luar sana pening kan bila nak beli milk booster  ni sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama milk booster ni di pasaran.Bila survey punya survey, study kelebihan & kekurangan, akhirnya tak jadi beli sebab pening kepala nak pilih yang mana satu.Aku pun jenis macam ni lah.Bila tak jadi beli atau bertangguh, susu badan mulalah berkurang.Ini memang sangat serius.Tambahan pulak stress nak pilih jenama yang mana satu pun jadi salah satu faktor yang menyumbang susu berkurang.

So, macam mana cara kita nak banyakkan susu ibu dengan memilih milk booster yang berkesan?


Dekat pasaran ada pelbagai jenis milk booster macam dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat dan macam-macam lagi.Dalam entry ni aku nak kongsi satu jenama yang sangat top dikalangan ibu-ibu menyusu iaitu jenama MaMom.

Ok takpa, kalau hangpa jenis yang sangat sibuk & takda masa, aku sarankan hangpa cuba produk MaMom Milk Booster ni.Sebab produk MaMom Milk Booster ni dalam bentuk tablet.So senang kan, kekadang ada orang yang tak boleh nak ambil secara serbuk.Kalau aku, aku lebih senang ambil secara tablet atau pil.Selain tu, botol dia jugak tak besar, hangpa nak bawa kemana-mana ja pun boleh.Mudahkan?

Ciri-Ciri MaMom Milk Booster

  • Tablet kunyah yang mudah!
  • Susu melimpah-limpah
  • Berkesan seawal 24 jam ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)
  • Ada sijil Halal JAKIM, KKM dan lulus lab test SIRIM
  • Digunakan di hospital dan farmasi
  • Produk Malaysia, kini dieksport keluar negara
  • Produk tambah susu PALING DIPERCAYAI ibu menyusu di Malaysia dan Indonesia


Copp!!.Sebelum tu jum kita tengok apa kata ibu yang pernah guna MaMom Milk Booster ni.Macam mana ibu-ibu ni dah jatuh cinta & mendapat kesan yang sangat positif selepas menggunakan supplemen ni.

Ibu 1
"Alhamdullilah.. rasa susu dah banyak. Pagi ini dapat 8oz.. syukur sangat-sangat... rezeki anak"

Ibu 2
"Alhamdullilah.. selepas 2 minggu susu bertambah-tambah meriah.. ini baru pusingan pertama pump.. 3 hari pertama makin dah nampak susu makin bertambah.. inshaAllah akan repeat order"

Ibu 3
"Saya baru makan semalam.. pagi tadi breast sudah bengkak.. saya terus pam, sebelah sahaja boleh dapat 1 botol penuh.. biasanya 3oz pun payah.. Alhamdullilah seronok sangat."

Ibu 4
"Salam sis.. ada berita gembira! Susu dah banyak tau sis.. Hari tu kan saya beritahu hari 1st consume MaMom susu tiba-tiba drop.. tapi saya nekad teruskan jugak amik MaMom.. dan hari ini bila pump sebelah sahaja dapat 7-8oz. Total kedua belah dapat 15oz. Sangat terkejut sis sebab sebelum ini belum pernah dapat banyak ini."

Ibu 5
"Ada perubahan. Alhamdullilah increase, officemates pun try. Now semua nak order. Nak repeat order 4 kotak"

Ini hanya sebahagian kecil ja feedback mengenai produk ni.Ada banyak lagi sebenarnya.
Dekat mana nak dapatkan produk ni?

Hangpa boleh dapatkan terus melalui The Baby Store.Hanya order online ja.Terus sampai ke rumah hangpa.

Kenapa aku sarankan beli melalui The Baby Store?Ni sebab setiap belian hangpa membeli di website ni, hangpa dapat kumpul mata ganjaran dimana hangpa dapat tebus pada belian seterusnya. Wah, memang menjimatkan!!

Oppss!!.Lupa.Setiap pendaftaran baru, hangpa dapat 200 mata ganjaran yang boleh ditebus untuk belian pertama.Wow.

Selain itu, ni adalah website yang boleh dipercayai.Kalau hangpa rasa risau bab-bab kena tipu dengan seller online ni, di website ni hangpa tak perlu risau.Konfiden 100% selamat.Website pun cun!.

Jum klik link ni ---> http://thebabystore.com.my/MaMom-Milk-Booster
Kongsikan kebahagiaan , kongsikan kebaikan.
Jangan fikir panjang lagi & biarkan anak hangpa tak dapat merasai susu yang paling berkhasiat di dunia ni iaitu susu ibu.Insyallah aku doakan kejayaan hangpa & aku jugak dalam perjalanan penyusuan ibu ni.

Happy Breastfeeding Mommies!!.



You Might Also Like

1 comment: