Mandikan New Born Hannah Nasuha

14:03 Bonda Zahra 7 Comments

Baru rasanya nak update pasal aku punya cucu sedara.Cucu?ya lah cucu, aku dah jadi Tok Cik kud.Ishhh, macam tak best ja panggil Tok Cik.Kalau panggil NekMa ka, Nenda ka, canggih sikit, haha.

Dah nak dekat habis pantang dah pun.Hari- hari selalu jugak p tengok petang-petang.Kekadang nak p lepak hujung minggu, aku pulak tak boleh.Sibuk ke hulu ke hilir.

Terasa ringdu pulak masa Zahra dalam pantang.Aku tak sempat nak merasa mandikan dia.Dulu masa Zahra ada Mak Mertua aku jagakan.Tapi kali ni, anak sedara aku pantang sendiri ja.Orang kata kalau dah sendirian berhad tu kena lah pandai-pandai berdikari sendiri kan.So, macam kalau aku sempat petang lepas kerja ka, hujung minggu ka, jenggah tengok-tengokkan dia.Dia pun Mak Mertua kerja, Mak sendiri pun kerja.Kena lah pandai-pandai sendiri nak survive.Alhamdulillah semuanya ok & baik-baik ja.

Eh, biasanya aku dengar macam ramai orang yang takut nak mandikan baby newborn kan?Aku pun tak taw apa yang depa takut.Mungkin sebab baby baru lahir ni dia lembik lagi kan.So, macam susah nak uruskan.Tapi macam aku ni jenis yang memang suka nak cuba.Anak sendiri dulu tak berani jugak masa baru-baru lahir.Dah ada cucu ni, bedal ja lah pratikkan dekat baby ni.

Alah, cucu saudara kira macam anak sendiri jugak lah.Aku memang sayang dekat anak-anak saudara aku, cucu saudara.Aku harap bila depa semua dah besar nanti, jangan lupa dekat aku, huhu.Touching pulak!!.

Ok, jum kita tengok baby Hannah mandi.Baru tadi aku mandikan.Mama dia pun nak habis pantang dah, aku baru ada kesempatan nak mandikan dia.So, jum tengok Nenda buli Hannah Nasuha cukup-cukup dalam bath tub tu, hihi.
Suka lah tu dapat mandi, lalalala..
Ok Hannah, nanti kita sambung mandi lagi ya!.Nenda hang tak agak-agak.Dia buat hang macam BabyDoll Hannah ooii!!.Hah, lantak!!.
Nenda yang siapkan Hannah jugak.Baby ni diam ja ha.Cuba kalau macam dah besar si Zahra tu, aduhai.Semput Bonda nak siapkan dia taw!.
Erkkk!!.Baby nak susu dah.
Hannah tak boleh cakap, so pandang ja lah Nenda ya.
Hannah ngantuk dah.Alaaa, comel-comel.

Dah besar dah dia, makin comel, makin ayu.Nanti-nanti aku kongsikan gambar terbaru Hannah dekat sini na.

You Might Also Like

7 comments:

  1. salam.
    comel je hannah , nenda dia pun comel gak :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, comel kan?ecey, jangan kata gitu.malu akak, haha.

      Delete
  2. alaa comelnya. seram betul nak pegang newborn ni sebab kecik sangat . takut hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..mg ramai y takut pun sbb tu lah kan?xpa, hati2 ja.

      Delete
    2. Haha..mg ramai y takut pun sbb tu lah kan?xpa, hati2 ja.

      Delete