Layan NiniTea

23:26 Bonda Zahra 0 Comments

Hai semua, dekat sekitar Taiping ni yang setakat ni aku taw & dekat tempat lain dah ada dah yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak kiosk di sekitar tempat Taiping ni.Aku pun dah berkesempatan rasa kenikmatan coffee ni.

Hujung minggu hari tu, masa p Dataran Taiping, ternampak Nini Tea bukak foodtruck dekat sini.Cakap dengan Mak aku, nak beli lah Nini Tea ni.Mak pun kata, beli lah.Mak tak berapa minat kalau berkaitan dengan ais ni.Tapi aku, memang favourite kud.P lah kami menjengah dekat situ.Aku memang suka chocolate, so chocolate ja lah.Beli satu ja.Owner foodtruck ni merupakan anak sedara En.Suami aku.Tapi ada pekerja lain yang uruskan foodtruck ni.
Foodtruck ni baru berada di pasaran lagi.Dulu aku pernah minum Nini Tea ni, masa Nini Tea beroperasi di restaurant SBK Wisma Corner.
Banyak ja perisa lain yang ada.Pilih ja mana nak.9 perisa semuanya.Ada toppings lagi black bubble, yogurt bubble & sky jelly.

Walaupun takda lah sama macam yang jual dekat Starbucks tu.Tapi bagi aku, sedap!!.Terbaik.Aku memang suka , aku ja habiskan sorang.

Oppss, lupa pulak.Harga untuk satu cup cuma RM5.Lagi satu, cup dia besar wei!!.Puas hati.
Makan pun ada, semuanya western.Antaranya spagetthi bolognese, chicken/lamb wrap, nasi goreng kambing & macam-macam lagi.Yang pasti hampa takkan menyesal, sebab semuanya best & sedap.

Jum warga Taiping, kalau nampak foodtruck ni dekat mana-mana tu jangan lupa singgah ya.Foodtruck ni jugak ada dekat  Dataran Taiping setiap Jumaat & Sabtu.

Apa pun  tahniah pada anak muda Niniey sebab berani mencuba.

You Might Also Like

0 Pengomen: