Pengalaman Pertama Zahra Mandi Kolam

00:31 Bonda Zahra 2 Comments

Muka takut ja, takut air mercik ke muka.

First time p mandi kolam ni di Suria Apartment, kebetulan kakak aku yang sulung bercuti sewa apartment sini.So, kami pun amik lah kesempatan tumpang mandi kolam dekat sini, hihi.Time ni waktu pagi.Kami mandi dari jam 9 pagi sampai 11 pagi.Zahra pun dah macam terkena kejutan budaya sekejap.

Mula masuk kolam tu Zahra nangis tak nak.Dah setengah jam macam tu suka pulak dia sampai terketar bibir pun nak mandi lagi.Comel ja.Nasib lah Bonda bawak pelampung Zahra.Tu pun kejap nak, kejap tak nak duduk dalam pelampung tu.Lenguh tangan Bonda dukung dia.Nampak ja kecik, tapi kalau dukung sarat.Bila sepupu Zahra nak dukung, sambil mandi sambil mata mencari Bonda.Bila tak nampak Bonda ja sedih.Bila Bonda panggil, renyih.Haih lah, anakku ini!!.
Tangan tu comel ja pegang oreo, mulut nak mengunyah saja.Muka maintain tak bersalah.Tu buat Bonda geram tu, ish!!.

Lepas mandi kolam, bila balik tu, Zahra ni dia punya tidur ja.Letih sangat gayanya.Macam dia pulak yang kena dukung Bonda.Kalau kena dukung Bonda tu logik jugak nak letih sampai macam tu sekali.Bonda kan tak kurus, hihi.

Aku duk jangka, Zahra mayb akan selsema ka demam lepas mandi kolam.Alhamdulillah, tak.Lepas mandi kolam tu, aku bilas balik badan dia dengan air bersih.Lepas mandi, aku sapukan vicks untuk baby yang penutup pink tu siap-siap dekat dada dengan hidung.Risau takut Zahra demam.

InsyaAllah, lepas ni Bonda bawak Zahra mandi kolam lagi ye.Biar nanti Zahra pandai berenang, hihi.




You Might Also Like

2 comments: