Paranoid Kah Aku?

12:50 Bonda Zahra 7 Comments


Aku dapat rasakan yang aku ni seorang yang sangat paranoid.Tahu tak apa tu paranoid?Paranoid tu spesis penyakit mental sebenarnya.Tapi jangan memandai hampa nak cop aku gila pulak.Percaya atau tak, paranoid ni ada dalam diri kita yang normal.Cuma teruk dengan tak ja.Paranoid tu adalah perasaan syak wasangka, curiga, was-was yang terlalu kuat.

Ke-PARANOID-an aku pulak, aku ni sangat lah low self esteem yang buatkan aku sampai jadi paranoid macam ni.Aku selalu fikir yang orang salah sangka dengan aku, orang tu tak suka aku, cakap belakang pasal aku, marah dalam diam dekat aku.Bahkan nak update status yang simple dekat FB pun aku fikir banyak kali.Aku takut status aku ada yang nak terasa ka, padahal aku tak maksud apa-apa.Takut kalau ada orang komen yang menyakitkan hati aku, mula lah aku nak meroyan.

Benda tu semua buat aku sentiasa gelisah & risau.Ni contoh-contaoh simptom penyakit paranoid.So, kalau ada dalam diri hampa, hampa pun sama spesis dengan aku.Kita geng, yeah!.








So, macam mana?Ada tak sikap paranoid hampa dalam ni?Aku nak sangat buang sikap paranoid aku ni.Kalau lah ada ubat, aku telan dah.Walaupun aku paling tak suka telan ubat.Paranoid buat aku rasa rendah diri, buat aku sakit kepala, buat aku rasa cepat nak marah.Paranoid, blah lah jauh-jauh.Tinggalkan aku sendiri, hihi.

You Might Also Like

7 comments:

  1. wah, after baca ni ~ sesungguhnya aida pun paranoid!!!
    yes yes mostly yg di atas tu semua berlaku kat aida.
    now yg paling ketara adalah terhadap anak-anak.
    anak-anak aida kena buat accordingly apa yg aida nak.
    if lari aje dari apa yg aida plan, mula la kepala ni pk mcm2! hu hu hu...

    p/s : aida tag awak ekk utk segmen yg aida join ~ byMawarAssufi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kita geng;).ok, no prob aida..

      Delete
  2. Hahaaa kdg2 ada juga rasa yg sama haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..selalunya kita rasa was2 kan:)

      Delete
  3. berhati2 sbnrnya.. sbb rs x yakin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak?mg sy pun jenis tak berkeyakinan..haha.

      Delete
    2. kan kak?mg sy pun jenis tak berkeyakinan..haha.

      Delete