Jogging Dekat Taman

23:57 Bonda Zahra 4 Comments

ni buat jogging aku tak menjadi, lecah air busuk!!

Hai semua rakan blogger, diharapkan semuanya sihat & ceria disamping insan tersayang.

Hari ni aku nak kongsi dengan hampa semua aktiviti pagi tadi aku dengan Zahra, kakak aku & anak-anak dia.Duk riang ria berjogging-jogging manja dekat Taman Tasik Kamunting.

Duk plan nak p taman ni dah lama.Kesian pulak dekat budak-budak tu duk beria nak p sangat.So, bawak lah p tadi.

Bukan main semangat budak-budak tu bangun awal pagi.Tak sabar nak berjogging.Pukul 8.00 pagi sampai sana.Sampai ja sana, ada sikit yang me 'mendom'kan mood kami nak jogging.Kawasan taman ni macam dah tak terjaga ja.Sistem saliran pun tak ok, lecah, air bertakung sana sini.Air dia, pergh..busuk!!.Haih, tudia lah kan.Kita merancang, Allah ja yang menentukan.

Kami pun jogging ala- ala ja lah.Lenggang kankung, hihi.Macam mana lah lemak-lemak nak keluar.Tapi berpeluh jugak duk pusing satu taman.

Sampai ja rumah, terus duk pasang niat.Lepas ni tiap minggu nak p jogging.Dapat jugak keluarkan peluh dengan lemak yang ada ni, huhu.Gemok dah oi!.Aduhai, nasib-nasib.InsyaAllah lepas ni kena rajin p jogging sikit.Tapi macam dah pangkah taman tu, nak p taman lain pulak, haha.Jum join aku jogging.Dapat kurang apa yang patut.

Layan sikit gambar pagi tadi:
yang last tu sesat, haha..kakak kinah tak pakai kasut sukan

Bab bergambar, serah!

Budak ni dalam stroller ja, belum pandai jalan lah.

Bayang awan dalam tasik, cantik!

Melompat bahagia, eceh, haha.

You Might Also Like

4 comments:

  1. rajinnya joging -,- saya selalu kata je nak joging, end up tangan pegang nasi lemak and kuih muih, dok tepi sungai and makan. hahahaha.

    done follow your blog and IG . salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..dah bapa lama rancang, selalu jogging dalam mimpi ja.tq, salam perkenalan mommy;)

      Delete
  2. best nyer.
    jogging pepagi memang best sebab tak panas lg.
    anak2 riang gembira... kita pun happy.

    lama giler aida ni x jogging ni.
    takde masa je keje nyer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bes sekali sekala beriadah ngan family;)..haha, ni pun jenuh cari masa.Weekend bolehla sebab cuti.

      Delete