Bestnya Minyak TYT

13:26 Bonda Zahra 4 Comments

Dulu masa sebelum bersalin, aku memang standby minyak telon lah, minyak yuyi lah.Sebab tengok iklan kan.Minyak yuyi harga dia mahal jugak, botol kecik molek ja, haha.Tapi minyak yuyi ni panas kan, kena pakai sikit-sikit ja, memang tak pandai nak agak lah.Lagi satu minyak yuyi ni, kalau kena air, pedih.Contonya, baby kalau kita tak lap kering, sapu pulak minyak ni, memang melalak lah budak tu.

Aku cuba minyak TYT pulak, sebab sebelum ni aku pernah guna minyak ni untuk aku sendiri.Beli sebotol gunakan untuk Zahra, alhamdulillah Zahra keja kentut ja.Lega lah dengar dia kentut memanjang, haha.Minyak TYT ni tak panas, wangi jugak.Lepas mandi tu, sapu dekat perut, sapu dekat perut betis, sapu dekat tapak kaki, Insya Allah baby akan selalu buang angin.Kita pun takda lah risau baby kembung.Memang menjadi.Aku guna sejak Zahra 3 bulan tak silap, sampai sekarang, jarang lah Zahra kembung.Tak salah aku untuk gigitan nyamuk or apa-apa pun boleh gunakan minyak ni.

Apa pun, banyak lagi kegunaan minyak ni.Bukan untuk baby ja, untuk orang dewasa pun bagus.boleh lah kita simpan 1 ke 2 botol buat persediaan dekat rumah.Selamat mencuba, hihi!!.


You Might Also Like

4 comments:

  1. Tak pernah cuba pakai lagi minyak TYT ni.
    Datang balas kunjungan dan follow #20 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la, wangi, berangin, sedap ja;).tq sudi singgah & follow blog saya.

      Delete
  2. Salam. Saya sudah follow blog sis. Jemput follow blog saya di http://bondazahraareesa.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis:).t saya balas kunjungan ya..

      Delete