Pilihan Bonda Nur Zahra Aressa

22:27 Bonda Zahra 2 Comments

Di sebalik nama Nur Zahra Aressa, apa makna tu?Macam yang kita taw, Nur tu maknanya cahaya..Aressa?actually, aku tersilap spell lah.Patutnya Arissa.Arissa bermakna kekuatan & azam.Zahra pulak dalam Islam bermaksud kesejahteraan & bunga.

So, sesuai lah untuk orang perempuan yang selalu dikaitkan dengan bunga, semoga sentiasa berseri hendaknya.Berseri peribadi luar & dalam.Semoga sentiasa bercahaya dengan kekuatan, kesejahteraan & azam di hati.

Sebagai ibu bapa, dah jadi tanggungjawab kan supaya kita bagi nama yang baik untuk anak masing-masing kan.Baik nama & maksudnya, baik lah peribadi anak tu kan?InsyaAllah.

Nur Zahra Aressa, pilihan buat anak kesayangan Babah Bonda.Walaupun Aressa tu tersalah spell, Nur dengan Zahra still membawa makna yang baik & bercerminkan islam kan.Tak lari dari track islam rasanya.

Chewah..begitulah hendaknya, amin.

You Might Also Like

2 comments:

  1. aamiin..semoga Aressa menjadi anak yang solehah..cemerlang di dunia dan akhirat..

    ReplyDelete