Nak Kurus!!

15:15 Bonda Zahra 4 Comments

Dah 2 tahun berkahwin.Zahra bulan depan 1 tahun.Perubahan yang paling mendadak adalah berat badan aku naik dengan jaya sekali.haha..Sampai nak timbang pun aku rasa takut.Sebelum ni pun aku berisi jugak.Tapi tak lah setambun macam sekarang.Semua orang tegur badan aku naik.Encik suami pun dah tegur.Dia perasan bertambah dah spare tyre bini dia ni.

So, sekarang aku berniat untuk kawal apa yang patut.Sebelum bertambah lagi lemak aku ni.Lagi pun, sekarang nak p kerja nak kena cari baju kurung yang besar-besar.Sebab mostly baju kurung aku dah tak muat.

Aku macam acah-acah janji dengan husband untuk turunkan berat badan.So, target aku dapat lah turunkan sikit berat aku every month.Rasanya 10 tahun lepas kud berat aku bawah 60kg.Aku harap tahun baru nanti aku dah kurus sikit.

Kalau sebelum ni, nak kurus punya pasal aku try atkins.Tapi tak tahan wei!.Everyday protein ja.So, untuk kali ni aku plan nak kurangkan pengambilan nasi dalam seminggu.Kurangkan ambil benda-benda manis, fastfood.Dan cuba untuk gigih p jogging time weekend.

Semoga aku berjaya!.

You Might Also Like

4 comments: